FUQAROLAR O'ZINI O'ZI BOSHQARISH ORGANLARINI JAMOAT BIRLASHMALAR BILAN HAMKORLIKDAGI YO'LGA QUYISHNI TAKOMILLASHTIRISH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Fuqarolar o‘zini o‘zi boshqarish organlarini jamoat birlashmalar bilan hamkorlikda yo‘lga qo‘yishni takomillashtirish o‘zbek jamiyatining taraqqiyoti va demokratiyani chuqurlashtirish jarayonida muhim strategik yo‘nalishlardan biri sifatida namoyon bo‘lmoqda. Jamiyat taraqqiyotida davlat boshqaruvi va fuqarolik jamiyati institutlari o‘rtasida barqaror hamkorlik o‘rnatilishi, ayniqsa, mahalla fuqarolar yig‘inlari, turli xil nodavlat-notijorat tashkilotlari, ijtimoiy guruhlar va boshqa jamoat birlashmalari ishtirokida amalga oshirilishi fuqarolarning huquqlari, erkinliklari va manfaatlarini himoya qilishda, ular hayotini yaxshilashda muhim ahamiyat kasb etadi.