KONSTITUTSIYA YOSHLARNI HUQUQ VA IMKONIYATLARINI MUSTAHKAM KAFOLATLAYDI. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Zamonaviy O‘zbekistonda yoshlar jamiyatning strategik salohiyati sifatida qaraladi. Konstitutsiyada yoshlarga oid normalar davlatning yoshlar siyosatiga jiddiy yondashuvini ko‘rsatadi. Yangi tahrirdagi Konstitutsiyada yoshlarning ijtimoiy, iqtisodiy, madaniy va siyosiy hayotda to‘laqonli ishtirok etishlari uchun huquqiy asoslar yanada mustahkamlangan.