MATEMATIKANI OʻRGATISHNING ZAMONAVIY USULLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Matematika insoniyat tafakkurining ajralmas bo‘lagi, fanlar ichida markaziy oʻrin tutadigan, kundalik hayotdan to rivojlangan ilm-fan va texnologiyalargacha har bir sohada asosiy rol o‘ynaydigan fan hisoblanadi. Bugungi kunda matematika ta’limida sodda va an’anaviy usullarga asoslangan yondashuvlar oʻzini to‘liq oqlamay qolgan. Zamonaviy jamiyat ehtiyojlari, innovatsion texnologiyalar va axborot almashuvi tezligi sharoitida matematika oʻqitish tizimi ham tubdan yangilanmoqda. Shu sababli, zamonaviy oʻqitish usullari doirasida matematikani oʻrganish uchun yangicha, samarali va oʻquvchiga yo‘naltirilgan usullar ishlab chiqildi.