SILINDRIK SHAKLDAGI DETAL YUZASINI FLYUS OSTIDA ERITIB QOPLASH ORQALI QAYTA TIKLASH JARAYONINING OPTIMAL TEXNOLOGIK REJIMINI ISHLAB CHIQISH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada silindrik shakldagi ishqalanishga uchragan metall detallarni flyus ostida eritib qoplash usuli orqali qayta tiklashning optimal texnologik rejimi ishlab chiqildi. Tajribaviy tadqiqotlarda payvandlash toki, kuchlanish, qoplash tezligi, aylanish tezligi, oldindan qizdirish harorati va flyusning metallurgik xususiyatlari baholandi. Natijada yuqori sifatli, g‘ovaksiz va bir tekis qatlam hosil qiluvchi optimal parametrlar kompleksi taklif qilindi.