O‘ZBEKISTON RESPUBLIKASI KONSTITUTSIYASIDA JAMOAT XAVFSIZLIGINI TA’MINLASHNING TASHKILIY-HUQUQIY ASOSLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada O‘zbekiston Respublikasida jamoat xavfsizligi tizimining tashkiliy va huquqiy asoslari tahlil etiladi. Konstitutsiyada fuqarolarning xavfsizligini ta’minlash davlatning asosiy vazifalaridan biri sifatida belgilangan. Shu nuqtai nazardan, ichki ishlar organlari, Milliy gvardiya, Favqulodda vaziyatlar vazirligi hamda boshqa tuzilmalar faoliyatining konstitutsiyaviy va huquqiy asoslari ko‘rib chiqiladi. Maqolada so‘nggi yillarda amalga oshirilgan islohotlar, jamoat xavfsizligini ta’minlashda fuqarolik jamiyati institutlarining roli ham tahlil qilinadi.