YANGILANGAN KONSTITUTSIYANING INSON HUQUQ VA ERKINLIKLARINI TA’MINLASHDAGI AHAMIYATI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasining 2023-yilda qabul qilingan yangi tahrirdagi Konstitutsiyasida inson huquq va erkinliklarining mustahkamlanishi, ularning mazmun-mohiyati, huquqiy mexanizmlar va amaliyotga tatbiq etishning ijtimoiy ahamiyati tahlil qilingan. Shuningdek, konstitutsion islohotlarning fuqarolarning shaxsiy, siyosiy, iqtisodiy va ijtimoiy huquqlarini ta’minlashdagi o‘rni, xalqaro standartlar bilan uyg‘unligi, ijtimoiy davlat konsepsiyasining qonunchilikka singdirilishi va “Inson – jamiyat – davlat” tamoyilining amaliy ahamiyati yoritilgan. Maqola davomida Konstitutsiyaning tegishli moddalaridan misollar asosida dalillar keltirilib, yangi tahrirning amaliy kuchi va fuqarolik jamiyatini rivojlantirishdagi roli ochib beriladi.