GIBRID URUSHLARDA QO‘LLANILADIGAN VOSITA VA USULLAR (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada zamonaviy geosiyosiy muhitda keng qo‘llanilayotgan gibrid urushlarning nazariy asoslari, asosiy vositalari, taktik yondashuvlari va ularning davlatlar xavfsizligiga ta’siri tahlil qilinadi. Axborot makonini boshqarish, kiberhujumlar, iqtisodiy va diplomatik bosim, noan’anaviy harbiy operatsiyalar hamda mahalliy ijtimoiy-siyosiy jarayonlarga ta’sir o‘tkazish kabi omillar batafsil yoritiladi. Shuningdek, gibrid tahdidlarga qarshi samarali kurash mexanizmlari, milliy xavfsizlik strategiyalarini takomillashtirish bo‘yicha takliflar ishlab chiqiladi. Tadqiqot gibrid urushlarning ko‘p qatlamli, murakkab va o‘zgaruvchan xususiyatlari ortib borayotganini asoslaydi.