YANGI TAHRIRDAGI KONSTITUTSIYA: ERKINLIK, TENGLIK VA ODIL JAMIYAT POYDEVORI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Bugungi kunda O‘zbekiston taraqqiyotining yangi bosqichida konstitutsiyaviy islohotlarning chuqurlashuvi, zamonaviy demokratik qadriyatlarning mustahkamlanishi va fuqarolik jamiyati institutlarining rivojlanishi qaror topmoqda. Eng avvalo, jamiyat hayotida amalga oshirilayotgan keng ko‘lamli islohotlarning muvaffaqiyati, xalq farovonligi va baxt-saodati konstitutsiyaviy huquq va erkinliklarning to‘liq kafolatlanishi bilan chambarchas bog‘liqdir. Har bir davlatning taraqqiyot darajasi, uning konstitutsiyasi qay darajada zamonga mos, inson huquq va erkinliklarini to‘liq ifoda etishi, jamiyatning barcha qatlamlarini qamrab olishi va eng muhimi, barchaga teng ravishda amal qilishi bilan belgilanadi. Shu nuqtai nazardan, O‘zbekiston Respublikasining yangi tahrirdagi Konstitutsiyasi bugungi taraqqiyot va demokratiyaning muhim huquqiy asosini yaratmoqda.