HOZIRGI ADABIY JARAYONDA TANQIDCHILIKNING O‘RN (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada hozirgi adabiy jarayonda adabiy tanqidchilikning o‘rni va ahamiyati yoritilgan. Zamonaviy adabiyotning yangilanish jarayoni, tanqidning asosiy vazifalari, mustaqillik davrida tanqidchilikning rivoji, uning hozirgi muammolari va istiqboli ilmiy asosda tahlil qilingan. Maqolada tanqidchilikning bugungi ahvoli, adabiy jarayonda yosh munaqqidlarning roli, adabiy-estetik me’yorlar, xolislik va ob’ektivlik masalalari hamda adabiy tanqidning kelajak istiqbollari muhokama qilinadi.