ERTAKLAR XUSUSIDA (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada ertaklarda qoliplashgan birikmalar haqida gap boradi. O‘zbek xalq og‘zaki ijodi bebaho ma’naviy merosimizdir. Uning eng qadimiy va eng sevimli janrlaridan biri – ertaklardir. Ertaklarda xalqning orzuumidlari, ezgulik va yovuzlik haqidagi tasavvurlari, hayotiy tajribasi mujassam. Shu bilan birga, ertak tilida qoliplashgan birikmalar – ya’ni, ma’lum shaklda takrorlanadigan, an’anaviy iboralar juda ko‘p uchraydi1. Ular ertakning o‘ziga xos uslubini, milliy ruhini va badiiy go‘zalligini ta’minlashi haqida gap boradi.