UVAYSIY CHISTONLARIDA DAVR MUAMMOLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada XIX asrning yirik she’riy siymolaridan biri — Uvaysiy ijodida chistonlarning o‘rni, undagi ijtimoiy-ma’naviy masalalar, davr muammolarining badiiy talqini yoritilgan. Chistonlar orqali shoiraning jamiyatdagi adolatsizlik, ayollar taqdiri, ma’rifatsizlik, insoniy qadriyatlar, muhabbat va vafoga munosabati tizimli tahlil qilingan. Tadqiqotda Uvaysiy ijodining ma’naviy-estetik mohiyati, qahramonlar ruhiy olami va xalqchillik tamoyillari ochib beriladi.