MUHAMMADNIYOZ NISHOTIY “HUSNU DIL” DOSTONINING BADIIY XUSUSIYATLARI VA G‘OYAVIY MOHIYATI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada Muhammadniyoz Nishotiyning “Husnu Dil” dostoni tahlil qilinib, undagi obrazlar tizimi, g‘oyaviy mazmuni va badiiy xususiyatlari yoritiladi. Dostonning ramziy qahramonlari orqali shoir insonning ma’naviy kamoloti, ezgulik va yovuzlik o‘rtasidagi kurash, aql va muhabbatning uyg‘unligi haqidagi qarashlarni ifodalagan. Tadqiqotda asarning syujeti, obrazlarning funksiyasi, shuningdek, shoirning ma’rifiy g‘oyalari tahliliy yondashuv asosida ochib beriladi.