POSHSHOXO’JANING “MIFTOHUL-ADL” ASARIDAGI HIKOYATLARDA ADOLAT TALQINI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Kichik ibratli hikoyatlar, mazmunli masallar Sharq badiiy adabiyotida va o‘rta asr hamda uyg’onish davri Yevropa adaiyotida ham keng tarqalgan edi. Real hayot voqealarini haqqoniy aks ettiruvchi bunday hikoyalar hajman kichik bo’lishiga qaramay obrazli va tushunarli bo’lganligidan kitoxon va tinglovchiga g’oya va axloqiy-ta’limiy ma’lumotlarni tez va oson yetkaza oladi. Poshshoxo’janing “Miftohul-adl” asari ham xuddi shu kabi kichik hajmli novellalardan iborat nodir asar hisoblanadi.