XVIII-XIX ASRLARDA XONLIK ADABIYOTI(ABULGʻOZI BAHODIRXON VA AMIRIY IJODI BOʻYICHA) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
XVIII-XIX asrlar Markaziy Osiyo tarixida siyosiy parokandalik, lekin shu bilan birga madaniy yuksalish davri boʻlgan. Xiva va Qoʻqon xonliklari oʻz davrining siyosiy markazlari bilan bir qatorda adabiyot va san'at markazlariga ham aylangan. Bu davrda adabiyot xonlik saroylari atrofida shakllanib, koʻplab sarkardalar, hukmdorlar va olimlar ijod bilan shugʻullanganlar. Ana shunday adabiyot va tarix rivojiga oʻz hissasini qoʻshgan yirik siymolar orasida Abulgʻozi Bahodirxon va Amiriy kabilar alohida oʻrin tutadi.