MAKTABGACHA TA’LIM BOSQICHIDA DIZARTRIYALI BOLALARNING NUTQ DARAJASINI EKSPERIMENTAL BAHOLASH METODIKASI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada maktabgacha yoshdagi dizartriyali bolalarning nutq darajasini aniqlashda qo‘llaniladigan eksperimental baholash metodikasi tahlil qilinadi. Shuningdek, balli baholash tizimi yordamida nutq buzilishining darajalari aniqlanishi, eksperimental natijalar asosida logopedik korreksiya yo‘nalishlarini belgilashning ilmiy-amaliy ahamiyati ko‘rsatib o‘tiladi. Taklif etilgan metodika dizartriyali bolalar nutqini aniqlashda obyektivlikni ta’minlaydi va korreksion jarayon samaradorligini oshiradi.