KOXLEAR IMPLANTLI O‘QUVCHILARDA IJTIMOIY MOSLASHUVNI TA’MINLOVCHI MULOQOT TEXNIKALARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqola Koxlear implantli (KI) o‘quvchilarda ijtimoiy moslashuvni ta’minlashga qaratilgan asosiy muloqot strategiyalari va texnikalarini tahlil qiladi. Maqolada og‘zaki nutq ko‘nikmalarini mustahkamlash (tinglashni aktivlashtirish, artikulyatsiya), yordamchi muloqot usullari (labni o‘qish, tushuntirishni so‘rash) va ijtimoiy ko‘nikmalarni (suhbat navbatini anglash, nomarkaziy signal o‘qish) rivojlantirishning ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, muhitni moslashtirish va oila ko‘magining o‘quvchilarning maktab va jamiyatda muvaffaqiyatli integratsiyasidagi roli ta’kidlanadi.