ADABIY NUTQ VA UNING USLUBLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Tilshunoslikda adabiy nutqning bir necha asosiy uslublari — so‘zlashuv, publitsistik, ilmiy, rasmiy-idoraviy, badiiy hamda boshqa ko‘rinishlari farqlanadi. Ularning har biri mazmun, shakl, grammatik qurilish va leksik boylikdan foydalanish jihatidan o‘ziga xos xususiyatlarga ega. Mazkur maqolada adabiy nutqning mohiyati, uning ijtimoiy zarurati hamda uslublar tizimi haqida fikr yuritilib, har bir uslubning o‘ziga xos belgilari yoritiladi.