” MUBAYYIN “ASARINING SHARQ TAFAKKURIDAGI O‘RNI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Maqolada Zahiriddin Muhammad Boburning diniy-huquqiy mazmundagi “Mubayyin” asarining ilmiy-falsafiy mohiyati, uning XV–XVI asrlar Movarounnahr ma’naviy hayotidagi o‘rnini va Bobur ijodida tutgan tarixiy ahamiyatini tahlil qilinadi. Asarning diniy-axloqiy g‘oyalari, shariat va axloq munosabatlari, hukmdor mas’uliyati, jamiyat barqarorligi kabi dolzarb mavzular yoritilgan.