SOFI OLLOYORNING “SABOT UL-OJIZIN” ASARIDAGI TASAVVUVIY G‘OYALAR (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada XVII asrning yirik tasavvufiy mutafakkiri va shoirlaridan biri – Sofi Olloyorning “Sabot ul-Ojizin” (“Ojizlar saboti”) asari mazmun-mohiyati, uning diniy-axloqiy, ma’rifiy, pedagogik va badiiy xususiyatlari chuqur tahlil qilinadi. Asarning yaratilish maqsadi, kompozitsion tuzilishi, tasavvuf falsafasiga mansub g‘oyaviy qatlamlari, pandnoma an’anasidagi o‘rni hamda o‘zbek adabiy merosidagi ahamiyati ilmiy asoslangan holda yoritiladi.