ADO-NET TEXNOLOGIYASI YORDAMIDA HISOBOTLAR VA FORMALARNI SHAKLLANTIRISH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada ADO.NET texnologiyasining ma’lumotlar bazasi bilan ishlashdagi asosiy imkoniyatlari, ma’lumotlarni dastur interfeysida aks ettirish jarayonlari hamda hisobotlarni shakllantirish mexanizmlari ilmiy asosda tahlil qilingan. Shuningdek, DataSet, DataAdapter, ReportViewer kabi komponentlar yordamida ma’lumotlarni qayta ishlash, vizual taqdim qilish hamda amaliy loyihalarda qo‘llashning samarali usullari yoritilgan.