“GRAF MONTE-KRISTO” ROMANIDA ADOLAT VA INSONIYLIK TIMSOLI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada fransuz adabiyotining buyuk vakili Aleksandr Dyuma ijodi, xususan, uning “Graf Monte-Kristo” romanidagi adolat, insoniylik, kechirim va qasos g‘oyalari tahlil qilinadi. Asarda asosiy qahramon Edmond Dantes timsolida inson ruhining sinovlari, iymon va adolat yo‘lida kurash, insoniy qadriyatlar bilan to‘qnashuv muammolari yoritilgan. Maqolada shuningdek, yozuvchining badiiy uslubi, davr ruhi va falsafiy qarashlari ham yoritilib, asarning bugungi davr uchun ahamiyati tahlil etiladi.