NODIRA (MOHLAROYIM) SHE`RIYATINING TIMSOLLARI KO`LAMI. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada Nodirabegimning g`azallari atroflicha tahlil qilinadi. Tadqiqotda shoiraning badiiy uslubi, she`riy obrazlari va mavzulari yoritiladi. G`azallari orqali insoniy his-tuyg`ular, ishq,ayriliq,hasrat, iymon va bardosh, axloqiy qadiryatlar ifodalanadi. Tadqiqot shuningdek, she`riyatning badiiy va estetik jihatlarini uslublar orqali o`quvchida hissiy tajriba yaratish  imkoniyatlarini ham ko`rib chiqadi. Kalit so`zlar: Nodirabegim, g`azal,badiiy tahlil, ishq lirikasi, hijron, dard-u