MUNIS VA OGAHIY GʻAZALLARIDAGI MAVZULAR VA GʻOYAVIY OʻXSHASHLIKLAR (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada XIX asr Xorazm adabiyotining yorqin vakillari Munis va Ogahiyning g‘azallari tahlil qilinadi. Maqolada ularning g‘azallaridagi asosiy mavzular — muhabbat, axloq, ma’rifat, tasavvufiy ruh va Vatan mavzulari — ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, ijodkorlarning g‘oyaviy o‘xshashliklari, insoniy fazilatlar, tarbiya va nasihat ruhidagi umumiy saboqlar ta’kidlanadi. Tadqiqot Munis va Ogahiyning g‘azallari orqali o‘zbek adabiyoti tarixida shakllangan badiiy va ma’naviy merosning ahamiyatini ochib beradi.