"FARHOD VA SHIRIN"DOSTONIDAGI SHIRIN OBRAZI TASVIRI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada o‘zbek va fors-tojik mumtoz adabiyotining ulkan yodgorliklaridan biri bo‘lgan “Farhod va Shirin” dostonidagi Shirin obrazi tahlil qilinadi. Shirinning go‘zalligi, aql-zakovati, irodasi, muhabbati va sadoqati kabi fazilatlari adabiy qahramon sifatidagi yuksak mavqeini belgilashi ko‘rsatiladi. Obrazning badiiy-estetik ahamiyati hamda xalqona ideal darajasiga ko‘tarilgan romantik timsol sifatida shakllanishi yoritiladi.