"HAYRAT UL-ABROR" ASARINING DIDAKTIK JIHATLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
ushbu maqolada Alisher Navoiy qalamiga mansub “Hayrat ulabror” dostonining didaktik jihatlari tahlil qilinadi. Asarda ilgari surilgan axloqiyodobiy qarashlar, ezgulik va yovuzlik masalalariga munosabat, komil inson tarbiyasi haqidagi g‘oyalar, adolat, halollik, sabr, ilm, diyonat kabi qadriyatlarning badiiy talqini ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, asarning ta’limiy ahamiyati, yoshlar ma’naviy kamolotiga ta’siri va pandu-nasihatlar tizimining o‘ziga xosligi yoritiladi.