MIGRATSIYA VA QOCHOQLAR MUAMMOSI. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Migratsiya va qochoqlar muammosi – XXI asrning eng dolzarb global muammolaridan biri. 2025-yil holatiga ko‘ra, dunyoda 120 milliondan ortiq majburiy ko‘chkin (shu jumladan 40 mln qochoq) mavjud bo‘lib, bu tarixdagi eng yuqori ko‘rsatkichdir. Asosiy sabablar: urushlar, iqlim o‘zgarishi, iqtisodiy inqiroz va inson huquqlari buzilishi.