KAPITAL KO’YILMALAR VA KAPITAL BOZOR. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Kapital qo‘yilmalar (investitsiyalar) – bu pul mablag‘lari yoki boshqa resurslarni kelajakda daromad olish maqsadida real aktivlarga (ishlab chiqarish, ko‘chmas mulk), moliyaviy vositalarga (aksiya, obligatsiya) yoki intellektual loyihalarga yo‘naltirish jarayonidir. Kapital bozori esa uzoq muddatli moliyaviy resurslarni (1 yildan ortiq) jalb qilish va joylashtirish uchun xizmat qiluvchi institutsional mexanizm bo‘lib, birlamchi (yangi qimmatli qog‘ozlar chiqarish) va ikkinchi darajali (birjada savdo) bozorlardan iborat.