O’YINLAR NAZARIYASIGA KO’RA ENG OPTIMAL VARIANTNI ISHLAB CHIQISH. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
O‘yinlar nazariyasi – bu bir-birining qarorlariga ta’sir qiluvchi oqilona ishtirokchilar (o‘yinchilar) o‘rtasidagi strategik o‘zaro ta’sirni matematik modellashtirish va tahlil qilish fanidir. Ushbu ishda “eng optimal variant” tushunchasi turli muvozanat kontseptsiyalari (dominant strategiyalar muvozanati, Nash muvozanati, Pareto-optimal natijalar, subgame perfect muvozanat, Bayesian Nash muvozanati) orqali ochib beriladi.