DAROMADLAR TENGSIZLIGI VA KAMBAGʻALLIKNI QISQARTIRISH. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Daromadlar tengsizligi va kambagʻallik zamonaviy jamiyatlarning eng dolzarb ijtimoiy-iqtisodiy muammolaridan biri boʻlib, ular iqtisodiy oʻsish surʼatlariga, ijtimoiy barqarorlikka va davlat siyosatining samaradorligiga bevosita taʼsir koʻrsatadi. Ushbu annotatsiya daromadlar tengsizligining asosiy oʻlchovlari (Jini koeffitsienti), kambagʻallikning xalqaro va milliy chiziqlari, shuningdek, ushbu muammolarni bartaraf etishning dunyoda sinovdan oʻtgan samarali usullari (progressiv soliq tizimi, sifatli taʼlim, adresli ijtimoiy yordam, mehnat bozori tartibga solinishi) haqida qisqacha maʼlumot beradi.