OʻQUVCHILARNI ONGLI,IFODALI VA RAVON OʻQISHGA OʻRGATISHNING PSIXOPEDAGOGIK ASOSLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqola o‘quvchilarni ongli, ifodali va ravon o‘qishga o‘rgatishning psixopedagogik asoslarini tadqiq etishga bag‘ishlangan. Maqolada o‘quv jarayonida nutqni rivojlantirish, talaffuz va intonatsiya nazariyasi, shuningdek, pedagogik texnologiyalar orqali matnni anglash va ifodali o‘qish usullari tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida o‘quvchilarning nutqiy malakalarini baholash va samaradorligini oshirishga qaratilgan metodologiyalar ham ko‘rib chiqildi. Maqola pedagogika, psixologiya va lingvistika sohalarini integratsiyalashgan holda o‘quvchilarning nutqini rivojlantirish mexanizmlarini yoritadi.