BOSHLANG’ICH SINF O’QUVCHILARIDA UCHRAYDIGAN NUTQ NUQSONLARINI DARSLAR DAVOMIDA BARTARAF ETISH USULLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada boshlang’ich sinf o’quvchilarida uchraydigan nutq nuqsonlarini darslar davomida bartaraf etish usullari tadqiq etilgan. Boshlang‘ich sinf o’qish darslarida nutq o‘stirish metodikasi, og’zaki va yozma nutq, ularning o’zaro uzviy bog’langanligi, o’ziga xos xususiyatlari, o’quvchilarning og’zaki nutqini o’stirishda ularning nutqidagi kamchiliklar sabablarini aniqlash, uni bartaraf etish yo’llari haqida so‘z boradi.