YAPON TILIDAGI「に」VA「で」QO‘SHIMCHALARI: GRAMMATIK VA TARJIMA NUQTAYI NAZARIDAN QIYOSIY TAHLIL (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada yapon tilidagi 「に」va 「で」postpozitsiyalarining grammatik vazifalari va ularning o‘zbek tiliga tarjimasida yuzaga keladigan muammolar tahlil etiladi. Ayniqsa, har ikki qo‘shimchaning o‘zbek tilidagi –da qo‘shimchasi bilan tarjima qilinishi natijasida yuzaga keladigan chalkashliklar va grammatik xatolar ko‘rib chiqiladi. Maqolada qiyosiy tahlil usulida yapon va o‘zbek tillaridagi joy, vaqt, vosita va yo‘nalish ma’nolari taqqoslanadi. Amaliy misollar asosida talabalar va tarjimonlar orasida uchraydigan xatolar aniqlanib, ularning sabablariga nazariy yondashuv bildiriladi. Maqola yapon tilini o‘rganuvchilar va tarjima bilan shug‘ullanuvchilar uchun amaliy ahamiyatga ega.