YAPON TILIDA SANASHNING LINGVISTIK ASOSLARI: SANOQ QO‘SHIMCHALARI VA ULARNING O‘ZIGA XOSLIGI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada yapon tilidagi sanoq qo‘shimchalari haqida so‘z boradi. Yapon tilida sanash uchun oddiy sonlarni ishlatish bilan cheklanmay, sanalayotgan obyektlarning shakli, hajmi va tabiati asosida turli sanoq qo‘shimchalari talab qilinadi. Maqolada eng ko‘p ishlatiladigan sanoq qo‘shimchalari, ularning ishlatilish qoidalari va istisnolari tushuntiriladi. Shuningdek, ushbu tizimni osonroq o‘rganish va tushunish bo‘yicha foydali usullar ham ko‘rib chiqiladi.