OYBEK ASARLARIDA ANTROPONIMLAR VA ULARNING QO`LLANISHI (BOLALIK QISSASI MISOLIDA) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada Oybekning “Bolalik” qissasida uchraydigan antroponimlarning leksik-semantik xususiyatlari, ularning obraz yaratish, muhitni jonlantirish va davr ruhini aks ettirishdagi funksiyalari ilmiy asosda tahlil qilinadi. Asardagi nomlar onomastika sohasi nuqtayi nazaridan o`rganilib antroponimlarning badiiy matndagi pragmatik yuklamalari yoritiladi.