TIL VA JAMIYAT (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Jamiyat rivojlanib borgani sari til ham o‘zgaradi. Masalan, texnologik yangiliklar tilda yangi so‘zlar paydo bo’lishiga sabab bo‘lmoqda. Bu kabi so‘zlarga yaqqol misol qilib internet, kompyuter, sun’iy intellekt va shu kabi boshqa so‘zlarni keltirish mumkin. Bu so’zlar jamiyatimiz taraqqiy eta boshlaganidan keyingina tilimizga kirib kelgan. Bu so‘zlar Alisher Navoiy, Amir Temur va shu kabi ota-bobolarimiz davrida umuman mavjud bo‘lmagan va hech kim foydalanmagan. Demak jamiyatimiz rivoji ya’ni til siyosati, ta’lim tizimi, ommaviy axborot vositalari ham tilning rivojlanishiga kuchli ta’sir ko’rsatadi.