BIOREAKTORLAR TURLARI VA ULAR ASOSIDA FERMENTATSIYA JARAYONI MIRZO ULUG’BEK NOMIDAGI O’ZBEKISTON MILLIY UNIVERSITETI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada biotexnologiya ishlab chiqarishlarida qo‘llaniladigan bioreaktorlarning asosiy turlari, ularning konstruktiv xususiyatlari, ishlash prinsiplari hamda ular asosida olib boriladigan fermentatsiya jarayonlarining nazariy va amaliy jihatlari yoritilgan. Bioreaktorlarning sanoat biotexnologiyasi, farmatsevtika, oziqovqat va qishloq xo‘jaligi sohalaridagi o‘rni ilmiy manbalar asosida tahlil qilindi. Fermentatsiya jarayonining bosqichlari, parametrlarni nazorat qilish va optimallashtirish usullari keng yoritilgan.