NAVOIY VA RUMIY POETIK TAFAKKURINING BADIIY - FALSAFIY OʻXSHASHLIK VA TAFOVUTLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada XIV-XV asrlarda yashagan buyuk mutafakkirlar va shoirlər — Alisher Navoiy va Jaloliddin Rumiy poetik tafakkurining badiiy va falsafiy jihatlari solishtiriladi. Maqolada ularning she’riyatida inson tabiatini anglash, ma’rifatparvarlik g‘oyalari, ma’naviy tarbiya va muhabbat tasavvurlari qanday ifodalanganligi tahlil qilinadi. Shu bilan birga, Navoiy va Rumiy ijodining umumiy badiiy xususiyatlari va o‘ziga xos tafovutlari aniqlanadi. Maqola ilmiy metodologiya asosida yozilgan bo‘lib, tarixiy, solishtirma, badiiy-estetik va falsafiy tahlil usullari qo‘llanilgan.