“MADANIYATLARNING OMMAVIYLASHUV JARAYONI: MODERNIZATSIYA UCHUN IMKONIYATMI YOKI IDENTITET UCHUN TAHDID?” (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada madaniyatlarning ommaviylashuvi fenomenini globallashuv sharoitida kechayotgan transkultural jarayonlarning murakkab tizimli o‘zaro ta’siri nuqtayi nazaridan konseptual tahlil qiladi. Ommaviylashuvning modernizatsiyaviy potensiali sifatida madaniy innovatsiyalar almashinuvi, kommunikativ makonlarning kengayishi va ijtimoiy dinamikaning akseleratsiyasi ilmiy-metodologik asosda izohlanadi. Shu bilan birga, ish jarayonning imkoniyat va xavf omillarini dialektik integratsiyada ko‘rib, madaniy siyosatni optimallashtirish uchun nazariy asoslangan konseptual modelni taklif etadi.