TAM BILISH VA HID BILISH ORGANLARINING ANATOMIYASI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada ta’m bilish va hid bilish organlarining anatomik tuzilishi, ularning asosiy funksiyalari hamda organizmdagi ahamiyati yoritilgan. Ta’m va hid analizatorlarining tuzilishi o‘zaro chambarchas bog‘liq bo‘lib, ular birgalikda ovqatni qabul qilish, xavfli hidlarni aniqlash va hayotiy jarayonlarni boshqarishda muhim rol o‘ynaydi. Maqolada ushbu tizimlarning asosiy anatomik bo‘limlari, retseptorlarning faoliyati va nerv yo‘llari ilmiy asosda bayon qilingan.