MATEMATIK KOMPETENSIYALARNI RIVOJLANTIRISHDA DIFFERENSIAL YONDASHUVNING AHAMIYATI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Maqolada matematika ta’limida differensial yondashuvdan foydalanishning nazariy asoslari va amaliy ahamiyati tahlil etiladi. Differensial yondashuv o‘quvchilarning individual imkoniyatlari, tayyorgarlik darajasi va o‘quv uslublarini hisobga olgan holda matematika o‘qitish jarayonini takomillashtirishga xizmat qiladi. Tadqiqot davomida differensial topshiriqlar, bosqichma-bosqich murakkablashtirilgan mashqlar, guruhlash va individual ta’lim shakllarining matematik kompetensiyalar — mantiqiy fikrlash, muammoni yechish, matematik modellash hamda amaliy qo‘llash ko‘nikmalarini rivojlantirishdagi o‘rni ochib berilgan. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, differensial yondashuvni izchil joriy etish o‘quvchilarning faolligini oshiradi, mustaqil fikrlashni rivojlantiradi va matematik bilimlarni chuqur egallashga yordam beradi.