MUROD MUHAMMAD DOʻSTNING LOLAZOR ROMANI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu ilmiy maqola XX asr oxiri – XXI asr boshlari oʻzbek adabiyotining yirik namoyandasi Murod Muhammad Doʻst qalamiga mansub boʻlgan "Lolazor" romanining badiiy-estetik xususiyatlari, gʻoyaviy mazmuni va unda koʻtarilgan ijtimoiy-axloqiy muammolarni kompleks tahlil qilishga bagʻishlangan. Asar oʻzbek jamiyatining mustaqillik arafasidagi va undan keyingi murakkab oʻzgarishlar davridagi holatini, inson ruhiyatidagi ziddiyatlarni, shuningdek, shaxs va zamon munosabatlari kabi universal mavzularni chuqur falsafiy mushohada asosida yoritib beradi. Maqola natijalari oʻzbek nasrining evolyutsiyasini oʻrganishda va Murod Muhammad Doʻst ijodini yangicha ilmiy-nazariy asosda baholashda muhim ahamiyatga ega.