DISKRET MATEMATIKA VA MATEMATIK MANTIQ FANIDAN ELEKTRON DARSLIK YARATISH TEXNOLOGIYASI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqola Diskret matematika va matematik mantiq kabi fundamental fanlardan yuqori samarali va zamonaviy elektron darsliklar (E-darsliklar) yaratishning nazariy asoslari hamda amaliy texnologiyasini chuqur tahlil qilishga bagʻishlangan. Diskret matematika va matematik mantiq informatika, kompyuter fanlari, muhandislik va sunʼiy intellektning asosi boʻlganligi sababli, ularni oʻqitish sifati va samaradorligi taʼlim sohasida muhim ahamiyat kasb etadi. Anʼanaviy oʻqitish usullari murakkab tushunchalarni vizuallashtirish va talabalarning mustaqil oʻzlashtirishini taʼminlashda qiyinchiliklarga duch kelishi kuzatilmoqda.