INGLIZ TILIDA OG‘ZAKI NUTQNI RIVOJLANTIRISH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ingliz tilida og‘zaki nutqni rivojlantirish bugungi globallashuv jarayonida shaxsning kommunikativ kompetensiyasini shakllantirishning asosiy omillaridan biri hisoblanadi. Til o‘qitish jarayonida o‘quvchi nutqining ravonligi, so‘z boyligi, fonetik talaffuz darajasi va muloqotga kirishish ko‘nikmalari uning kelajakdagi kasbiy va ijtimoiy muvaffaqiyatini belgilab beradi. Shu sababli ingliz tili ta’limida og‘zaki nutqni rivojlantirishga qaratilgan metodik yondashuvlarni takomillashtirish zamonaviy pedagogikaning strategik vazifalaridan hisoblanadi., til o‘rganuvchilar va metodistlar uchun amaliy ahamiyatga ega.