IJTIMOIY LINGVISTIKADAGI DOLZARB MUAMMOLAR (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Maqolada zamonaviy lingvistika fanida uchraydigan asosiy muammolar tahlil qilinadi. Xususan, tillarni aniqlash va tasniflash, tillarning o‘zgarishi va yo‘qolishi, mashina tarjimasi va sun’iy til yaratish jarayonidagi qiyinchiliklar, til va jamiyat munosabatlari hamda til va tafakkur bog‘liqligi masalalari yoritiladi. Ushbu muammolarni bartaraf etish yo‘llari hamda istiqbolli ilmiy yo‘nalishlar haqida fikr yuritiladi.