O‘ZBEKISTONNING YASHIL IQTISODIYOTGA O‘TISH JARAYONIDAGI YASHIL BYUDJETLASHTIRISH SIYOSATI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Maqolada yashil iqtisodiyotga o‘tish jarayonida yashil byudjet siyosatining mohiyati, afzalliklari, yashil davlat siyosatiga oid  milliy konsepsiyalar  hamda strategiyalarning muhimligi ko‘rib chiqiladi. Iqtisodiyotning turli tarmoqlarida barqaror amaliyotlarni qo‘llash bo‘yicha amalga oshirilayotgan chora-tadbirlarni takomillashtirish bo‘yicha ilmiy asoslangan taklif va tavsiyalar  beriladi.