VOYAGA YETMAGANLARNING PSIXOLOGIK RIVOJLANISH BOSQICHLARI VA ULARNING IJTIMOIY MUHITGA MOSLASHUVI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Voyaga yetmaganlarning psixologik rivojlanish bosqichlari va ijtimoiy muhitga moslashuvi - inson hayotidagi eng muhim jarayonlardan biridir. Bu mavzu psixologiya, pedagogika, ijtimoiy fanlar va ta’lim sohalarida doimiy e'tibor markazida bo‘lib kelgan. Bolalik va o‘smirlik davri insonning shaxs sifatida shakllanishida asosiy davr bo‘lib, bu vaqt davomida yuz beradigan psixologik o‘zgarishlar shaxsning kelajakdagi hayotiga, ijtimoiy munosabatlariga va jamiyatda o‘z o‘rnini topishiga ta'sir ko‘rsatadi. Shu sababli, voyaga yetmaganlarning psixologik tarzda rivojlanishini har tomonlama tadqiq etish va ularning ijtimoiy muhitga moslashuvini o‘rganish ta'lim tizimining ustuvor vazifalaridan biri hisoblanadi.