TILSHUNOSLIKDA MURAKKABLASHGAN SODDA GAPLARNING O'RGANILISHI: MURAKKABLASHTIRUVCHI VOSITALAR (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Tildagi tejamkorlik tamoyili  asosida yuzaga keladigan murakkablashuv hodisasi tilning ifoda imkoniyatlari bilan birga uning pragmatik imkoniyatlarini ham ko'rsatib beradi.  Maqolada murakkablashgan sodda gaplarning o'rganilishi hamda sodda gaplarning murakkablashtiruvchi vositalar yoritib berilgan.