AVTOMOBIL YO‘LLARINI KENGAYTIRILADIGAN UCHASTKALARIDA YO‘L POYINI TURG‘UNLIGINI TA’MINLASH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Transport va muhandislik-kommunikatsiya infratuzilmasi tarmoqlarining davlat iqtisodiyoti va hududlarini istiqbolda rivojlantirish borasida amalga oshirilayotgan dasturlar bilan uzviy bog‘liq holda avtomobil yo‘llarining yo‘l poyi va to‘shamalarining ishonchliligi, ishlash qobiliyati va mustahkamligiga bo‘lgan talablarning ortishi bilan bog‘liq. Keyingi yillarda O‘zbekistonda avtomobil sohasi ham jadallik bilan rivojlanmoqda. Shunga ko‘ra xozirgi davrda minglab kilometr  avtomobil yo‘llarimizni rekonstruksiya qilishimizga to‘g‘ri keladi.  Bu kengaytirilgan uchaskalarda qoplamaning mustaxkamligini ta’minlash uchun yo‘l poyi ham mustaxkam va turg‘un bo‘lishi lozim.