O‘YINNING MAKTABGACHA YOSH DAVRIDA RIVOJLANISH TA’SIRI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Oʻyin maktabgacha yosh davridagi bolalarning psixik rivojlanishida asosiy rol oʻynaydi. Ushbu maqolada oʻyinning bolalarning kognitiv, hissiy, ijtimoiy va jismoniy rivojlanishiga taʼsiri keng yoritilgan. Oʻyin orqali bolalar atrof-muhitni oʻrganadi, ijtimoiy munosabatlarni shakllantiradi, kreativ qobiliyatlarini rivojlantiradi va mantiqiy fikrlashni oʻrganadi. Maqolada, shuningdek, oʻyinning turli turlari (ijobiy, ijodiy, ijtimoiy oʻyinlar) va ularning bolalarning rivojlanishiga taʼsiri tahlil qilingan. Oʻyinning maktabgacha yosh davrida psixik rivojlanishdagi ahamiyatini anglash bolalarning toʻliq qobiliyatlarini rivojlantirishga yordam beradi.