O‘SMIRLIK DAVRIDA PSIXIK RIVOJLANISH XUSUSIYATLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Oʻsmirlik davri (12-18 yosh) inson hayotining eng murakkab va dinamik davrlaridan biri boʻlib, bu davrda shaxsning psixik rivojlanishida sezilarli oʻzgarishlar roʻy beradi. Ushbu maqolada oʻsmirlik davridagi psixik rivojlanishning asosiy xususiyatlari, shuningdek, kognitiv, hissiy, ijtimoiy va shaxsiy rivojlanish jarayonlari keng yoritilgan. Maqolada, shuningdek, oʻsmirlik davrida psixik rivojlanishga taʼsir koʻrsatuvchi omillar (oila, ijtimoiy muhit, biologik oʻzgarishlar) tahlil qilingan. Oʻsmirlik davridagi psixik rivojlanishni toʻgʻri tushunish va uning ahamiyatini anglash shaxsning kelajakdagi rivojlanishi uchun muhim hisoblanadi.